Asbestsanering

Voor het verwijderen van asbest uit uw woning of bedrijfspand kiest u uiteraard voor een betrouwbaar bedrijf. Asbestverwijdering is aan strakke richtlijnen gebonden en moet vakkundig en veilig gebeuren. AZN Asbestsanering in Hapert kan u met alle aspecten van de asbestverwijdering van dienst zijn, van het inventariseren van het probleem tot het vrijgeven van het pand.

Asbest

Asbest is een verzamelnaam voor mineralen die zijn opgebouwd uit microscopisch kleine vezels. Het is al vanaf de oudheid bekend als onbrandbare stof en in de vorige eeuw werd asbest veelvuldig gebruikt voor diverse toepassingen in de bouw. Het is dus nog vaak aanwezig in woningen en bedrijfspanden. Zolang asbest in gebonden toestand verkeert, is er geen enkel gevaar voor de gezondheid. Vrijkomende asbest vormt wel een risico en kan zelfs leiden tot kanker. Daarom moet asbest volgens strenge regels verwijderd worden.

Procedure van asbestverwijdering

Sinds 2005 geldt in Nederland het Asbestverwijderingsbesluit. Als de eigenaar van een gebouw waar asbest in verwerkt is van plan is om dit te (laten) verwijderen, moet hiervan melding worden gedaan. Meestal moet het asbest verwijderd worden door een erkend asbestverwijderingsbedrijf, zoals AZN Asbestsanering. Lees hieronder meer over onze werkwijze.

Asbestsanering

AZN Asbestsanering hanteert twee methodes. Bij asbestverwijdering 'in containment' wordt een luchtdichte ruimte gecreƫerd in en/of rondom het te saneren gedeelte van het pand, zodat bij de sloop vrijkomende asbestvezels afgezogen kunnen worden. Bij de openluchttechniek worden asbesthoudende delen voorzichtig gedemonteerd, verpakt en afgevoerd.

Wij zetten het complete traject van de asbestsanering graag voor u uit. Eerst inventariseren we het probleem. We bespreken de nodige werkzaamheden met u en bieden u een duidelijke offerte aan voor de kosten van de asbestsanering. Wij verzorgen vooraf de sloopmelding en achteraf het afmelden van de sanering. De werkzaamheden voeren wij vakkundig en veilig uit, zo nodig in samenwerking met onze vertrouwde partner HBL Sloopwerken, tot en met de afvoer van het asbest.

Informatie en offerte

AZN Asbestsanering in Hapert werkt tegen scherpe prijzen!
Wilt u meer informatie of vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.